torpedo Handsfree vinnen bij de in/uitstap van het water


Wie herkent het niet... vb. Oosterschelde, een mooie duik bij laagwater, je stapt (of eerder "strompelt" bij LW) het water in (of uit) en je hebt uiteindelijk handen tekort want je moet je beide vinnen vasthouden, je bril nog eens spoelen en op zetten, je moet eventueel nog een buddy helpen enz., maar je vinnen zitten wel altijd in de weg... waar laat je die dingen zodat ze toch niet wegdrijven/vallen en je die toch bij de hand hebt ? Idem dito bij het uit het water stappen... en met wat pech laat je nog een vin vallen en ben je die kwijt...

Gelukkig zijn er een paar heel eenvoudige en handige oplossingen!

Een stukje lint (2.5cm breed) van 25cm lang, 2 plastic gespen, een musketon, 2 minuutjes gebruik van de naaimachine... je steekt het lint door de beugel van de musketon, even aan beide uiteinden de gespen op het lint schuiven en het lint dubbel plooien en vastnaaien en klaar is kees... zie foto's hiernaast. Je haakt de handsfree-draaglus aan je trimvest, klaar voor gebruik... wreed handig... en 't kost zo goed als niks aan materiaal.

(opm.: recent gevonden dat je zo'n draaglus blijkbaar ook gewoon kant-en-klaar kan kopen!)Je kan het ook eenvoudig oplossen met een grote lus uit bungee-elastiek van een 5mm dik. Als je je vinnen aan hebt kan je die lus dubbel geplooid gewoon om je pols zetten en zit die niet in de weg maar is die toch direct gebruiksklaar. Op het moment dat je die wil gebruiken lus je die even om de strap van een van je vinnen en het uiteinde steek je door de strap van de andere vin en dan schuif je de lus gewoon hoog op je arm en je "draagt" dan je vinnen zonder die effectief te moeten vasthouden. Je kan uiteraard die lus ook ergens aan een musketon van je trimvest haken, enz.


© 2009, Luc Dupas Last update: Apr 9 03:59