torpedo Een 'handvatring' voor je lamp...


Een leuke wat grotere handlamp... uiteraard met een 'pistoolgreep' omdat die zoveel ergonomischer is om je lamp mee vast te houden onderwater en gemakkelijk op je hand "ligt" zonder dat je je pols in de meest onmogelijke houdingen moet manoeuvreren als je onderwater iets langs alle kanten wil bekijken... reuzehandig! Alleen... een gebogen 'lantaarngreep' is zoveel 'handiger' dan een pistoolgreep op het moment dat je je lamp niet vasthoudt, v.b. tijdens het in/uit het water komen, of onderwater als je een tijdje je lamp niet wil gebruiken, je kan dan gewoon die gebogen lantaarngreep achter een riem van je trimvest haken en je lamp zit handig en veilig opgeborgen.
Maar moet je omwille daarvan dan gelijk het kind met badwater wegsmijten en toch opteren voor een lantaarngreep ipv de pistoolgreep voor je lamp? Neen hoor! Gewoon een 'handvatring' op je lamp monteren en een extra musketon of andere haak op je trimvest om boven- of onderwater even je lamp "uit de weg te hangen" en je hebt "the best of all worlds"!
Oh ja, die 'handvatring' kan ook perfect dienst doen om je lamp onderwater even aan je pink of duim te hangen (in dat laatste geval rust de lamp dan op de rug van je hand) als je even beide handen nodig hebt voor iets en toch tegelijkertijd wat wil bijlichten!

A propos, niet iedere pistoolgreep heeft reeds een gaatje voorzien onderaan om een ring aan de bevestigen, maar met een klein metaalboortje is zo'n gaatje in no time geboord... Voor de ring kan je een gewone klassieke grote sleutelring gebruiken die je even door het gaatje draait, of een gewone grote dikke stalen ring die je even doorzaagt en wat openplooit en nadien terug dichtknijpt en dichtlast.

Je kan die ring dan ook gelijk gebruiken om daar een kettinkje of touwtje met een musketon aan vast te maken waarmee je de lamp dan 'zekert' onderwater zodat je die op ieder moment (v.b. om iemand snel te helpen) gewoon kan loslaten maar dan toch niet gelijk wegzinkt. Het kettinkje/touwtje maak je net zo lang dan je met de hand in je lamp nog net je arm volledig kan strekken... langer moet het kettinkje/touwtje toch niet zijn.


© 2007, Luc Dupas Last update: Oct 8 12:22